Κάθε μέρα και ένα βήμα προς την επιστροφή

Προς τους πολιτικούς που εργάζονται μαζί μας για την λύση αντί του αντιθέτου

Του Νίκου Νικολάου 

Καθημερινά οι εξελίξεις για λύση του Κυπριακού, είναι και ένα μήνυμα για αποφυγή του κακού μας χαρακτήρα που δείξαμε το 2004 με το Δημοψήφισμα. Αυτό για να εξηγούμαι δεν είναι για την όποια απόφαση του καθενός από μας τότε, να ψηφίσει ότι πίστευε αλλά για την συμπεριφορά ειδικά ορισμένων πολιτικών και απλών πολιτών που έσπειραν το μίσος και τον φόβο.

Ερχόμαστε στο σήμερα που οι κάμερες των ΜΜΕ και η δημοσιότητα σε εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, για κάποιους πολιτικούς είναι σαν εργαλείο θετικό ή αρνητικό. Παράδειγμα η αποχή πολιτικών στην παράσταση του ΘΟΚ στην Αρχαία Σαλαμίνα <Ιππόλιτος>, ειδικά βουλευτών εκτός του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, τον Γιώργο Λουκαίδη, και τον Γεώργιο Γεωργίου που προς τιμή τους παρευρέθηκαν. Φυσικά υπήρξαν και αξιωματούχοι από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ που ήταν παρών.

Όταν σε τέτοιες περιπτώσεις που έχουν να αντιπαρατάξουν άποψη, την οποία υπερασπίζονται πολλοί βουλευτές, και καθημερινά τονίζουν την αναγκαιότητα τους για τέτοιες εκδηλώσεις να λάμψουν με την απουσία τους, αυτό μας προβληματίζει και μας παραπέμπει σε δεύτερες σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι, θα ακολουθήσουν τον αγώνα για απολύτρωση από τον Αττίλα μέχρι τέλους μαζί μας.

Αντί η πολιτική ηγεσία, και ειδικά οι εκλεγμένοι άρχοντες, να πρωτοστατούν και να εργάζονται οι ίδιοι αυτόβουλα προς αυτή την κατεύθυνση παρέδωσαν τις υποχρεώσεις τους στον απλό κοσμάκη. Φυσικά σε τελική ανάλυση απέδωσε αυτή η αδράνεια τους με θετικό αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά οι ίδιοι οι πολιτικοί να το επιδίωξαν, αφού η λαϊκή βούληση και θέληση αποδείχτηκε το ισχυρότερο έναυσμα για την επιτυχία της εκδήλωσης στην Σαλαμίνα. Ο λαός θέλει να έχει δίπλα του, αφού υπό άλλες συνθήκες θα ήταν το αντίθετο, τους πολιτικούς που πιστεύουν ακράδαντα στο ότι κάνουμε.

Ο πολίτης πήρε την τύχη του στα χέρια του τελικά και εργάζεται αδιάκοπα για την απολύτρωση από την κατοχή. Καθημερινά γίνονται συγκεντρώσεις, δημόσιες πολιτικές θεματικές συζητήσεις για το Κυπριακό, σεμινάρια, διαλέξεις, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες από κοινού με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ή χωρίς. Αυτό γίνεται και στις δύο πλευρές εντατικά και με τάση αυξητικής δυναμικής.

Διερωτώμαι εάν η παρουσία των πολιτικών που στις κάμερες των ΜΜΕ τα μεσημέρια και βράδια, εκφράζουν για να μας χαϊδέψουν τα αυτιά, τα καλύτερα λόγια και συνθήματα υπέρ τέτοιων δραστηριοτήτων, μας λένε τελικά….. <ξαναψηφίστε με και πάλι θα σας λέω μπράβο αλλά από την τηλεόραση>, διότι έχω άλλες προτεραιότητες στην εκτός ΜΜΕ ζωή. Όχι κύριοι εμείς είμαστε εδώ για μας και όχι για σας. Το κριτήριο μας όταν καλεστούμε να ψηφίσουμε θα είναι η δράση σας στον πραγματικό αγώνα και όχι τον αγώνα της τηλεόρασης.

Είναι με πόνο ψυχής που διαπιστώνουμε και εξωτερικεύουμε την στάση αυτή των πολιτικών όμως είναι η πραγματική διάσταση. Όταν με το καλό θα έχουμε την πολυπόθητη λύση τότε πολλοί από αυτούς θα ζητούν δάφνες και μετάλλια. Αυτά φίλοι μου τα έχουμε για τον κάθε πολίτη και για αυτά τα ηλικιωμένα άτομα, που μας ακολουθούν στις δραστηριότητες μας. Σε αυτές τις κουρασμένες ψυχές που αγωνιούν να προλάβουν πριν φύγουν για πάντα, να επιστρέψουν έστω και για λίγο να απολαύσουν πριν την κατάληξη τους το σπίτι τους, το χωριό τους, την πόλη τους. Αυτό αποδεικνύει πόση διάσταση στρατηγικής υπάρχει μεταξύ εμάς και των πολιτικών.

Η επόμενη μέρα θα είναι για όλους, κι αν δεν τα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε λύση με το δημοψήφισμα που ελπίζουμε σύντομα να έχουμε, την κύρια ευθύνη θα την φέρουν οι πολιτική που ασπάζονται την δική μας γραμμή και σχολή σκέψης. Ας εργαστούν με το ίδιο πάθος που εργάζονται για την εκλογή ή επανεκλογή τους στην βουλή και για την ανάπτυξη από τώρα ακόμη μεγαλύτερης δυναμικής εντός του λαού που θα μας οδηγήσει στην θετική απάντηση όταν ερωτηθούμε. Εμείς σας δώσαμε την ισχύ σας και απαιτούμε να την χρησιμοποιήσετε άμεσα σαν πανεθνικό εργαλείο επίλυσης του Κυπριακού.

Κύριοι βουλευτές και πολιτικοί, είμαστε σε οριακό σημείο απαξίωσης των πολιτικών και όλων των εκλεγμένων αρχόντων. Αυτό είναι το δικό σας αποτέλεσμα δράσης και αυτό να διορθώσετε. Έχετε τώρα την ιστορική ευκαιρία να μπείτε μπροστά στον αγώνα μαζί με τους πονεμένους αυτούς ανθρώπους πρόσφυγες και μη που καθημερινά έχουν σαν πρώτη έννοια την απολύτρωση την χώρας μας. Εδώ σε αυτό το πάζλ απουσιάζετε διαχρονικά, και με την δική σας συνειδητή επιλογή συνεχίζετε να το πράττετε.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε και με σκληρό αγώνα να κερδίσουμε την ειρήνη στον τόπο μας. Οι εκλογές έρχονται αγαπητοί βουλευτές και ο καθένας σας θα θερίσει ότι έσπειρε. Στα δύσκολα είναι που φαίνεται ο αγωνιστής και για τα δύσκολα τιμάται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.