Κάθετα αντίθετος στην επέκταση της θητείας του Αρχιπύραρχου Π. Χατζηβασιλείου ο ΣΥΠΥΚ

Για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με την επέκταση της θητείας του του επικεφαλής του σώματος, Αρχιπύραρχου, Πολύβιου Χατζηβασιλείου, ενημερώνει ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου, ο οποίος επαναλαμβάνει πως είναι κάθετος σε μια τέτοια απόφαση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του και σε συνέχεια της ανακοίνωσης του, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2022, μετά από πληροφορία ότι θα τεθεί προς συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής / Υπουργικό Συμβούλιο, εισήγηση για δεύτερη επέκταση (παράταση) της θητείας του Αρχιπύραρχου πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών παραμένει αναφέρει πως παραμένει σταθερός στις τοποθετήσεις του και για ακόμα μία φορά επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι κάθετα εναντίον σε μια τέτοια απόφαση.

Όπως αναφέρει μετά την ψήφιση του περί Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νόμου και την Τροποποίηση που ψηφίστηκε από την Βουλή, ειδικά για τη ρύθμιση του πιο πάνω κενού, που θα προέκυπτε με την αφυπηρέτηση του Αρχιπύραρχου, δεν υπάρχει καμμιά πλέον αναγκαιότητα για επέκταση της θητείας του Αρχιπύραρχου, εφόσον μπορεί να υπάρξει άμεσα διαδοχή του και μια ενδεχόμενη παράταση, θα είναι κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σημειώνει ότι «ενδεχόμενη επέκταση της θητείας του Αρχιπύραρχου θα δημιουργήσει τριγμούς στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού συνεπάγεται παραγνώριση των Ανώτερων Αξιωματικών της Υπηρεσίας που ακολουθούν».

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΥΚ «η θέση του Αρχιπύραρχου – ως η ανώτατη θέση στην πυραμίδα της Υπηρεσίας – με την κένωση της, δημιουργεί ακόμα 5 προάξιμες θέσεις (μία σε κάθε βαθμίδα) και ως συνέπεια τούτου, πέντε συνάδελφοι θα στερηθούν το δικαίωμα ανέλιξης».

Προσθέτει, επίσης, πως «μία τέτοια ενέργεια σε καμμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά αντιθέτως προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.