Καθηγητές: Στάση εργασίας αύριο λόγω του περιστατικού βίαςΣε μονόωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο κατά την πέμπτη διδακτική περίοδο, οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν οι ηγεσίες των οργανώσεων των καθηγητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Αφορμή αποτέλεσε το νέο περιστατικό βίας στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, μαθητής ηλικίας 18 χρόνων φέρεται να επιτέθηκε το μεσημέρι σε 17χρονο μαθητή και σε δύο καθηγητές στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας και με βάση καταγγελία, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, δύο μαθητές ηλικίας 18 και 17 χρόνων φέρονται να τσακώθηκαν και ο δεύτερος να ζήτησε βοήθεια από καθηγητή.

Ο καθηγητής μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο μαθητές, με αποτέλεσμα ο 18χρονος φερόμενος ως δράστης να του επιτεθεί. Δεύτερος καθηγητής που επίσης επενέβη για να σταματήσει τον καυγά, έγινε στόχος επίθεσης από τον 18χρονο.

Ο 17χρονος μαθητής διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο ένας καθηγητής μετέβη σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα, ενώ ο δεύτερος εκπαιδευτικός μετέβη με το δικό του αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα τραύματα των καθηγητών και του μαθητή δεν είναι σοβαρά.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες της Δύναμης, ο 18χρονος “ήταν σε έξαλλη κατάσταση”.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ειδικό ψυχολόγο.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας