Καθολικό δικαίωμα η διασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη στεγαστική πολιτική

 

Πραγματοποιήθηκε χθες συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, από το ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και την ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας του ΑΚΕΛ για το θέμα της στεγαστικής πολιτικής με σύνθημα «ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Η διαμαρτυρία έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες δραστηριότητες στις οποίες προχώρησε το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ από τη μέρα έναρξης της εκστρατείας, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το πολύ αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για μεγάλη μερίδα της κυπριακής κοινωνίας ως προς την πρόσβαση στη στέγαση, όπως και την προώθηση της πρότασης του κόμματος για διασφάλιση της ολοκληρωμένης και κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής για όλες και όλους.

Ο χώρος πραγματοποίησης της διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό, δεν είναι τυχαίος, καθώς το μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η μέχρι στιγμής στάση της παρούσας κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην όλο και δυσκολότερη διασφάλιση οικονομικά προσιτής και αξιοπρεπούς στέγης, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα νεαρά ζευγάρια, τους φοιτητές, τους ηλικιωμένους, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Ο κίνδυνος των εκποιήσεων, τα ύψη των ενοικίων, η δυσκολία δανειοδότησης, οι αυξήσεις στον τομέα των ακινήτων, η ενεργειακή κρίση, τα κενά και οι ελλείψεις των στεγαστικών σχεδίων αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Το ΑΚΕΛ μέσα από την εκστρατεία απέδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να αγγίξει το ζήτημα προς όφελος των συμπολιτών μας που το έχουν όσο ποτέ ανάγκη, ώστε να καταστεί η διασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης καθολικό δικαίωμα. Τώρα είναι χρέος της παρούσας κυβέρνησης να δείξει την αναγκαία πολιτική βούληση. Προς τούτο, στη χθεσινή διαμαρτυρία, αντιπροσωπεία επέδωσε σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, Άλκης Συλικιώτης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy