Καθοριστική συνάντηση σήμερα ηγεσίας ΟΚΥπΥ με γιατρούς δημοσίου για απογευματινή εργασία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Με τις δυο συντεχνίες των ιατρών του δημοσίου (ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ) θα συναντηθεί σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Χρίστης Λοϊζίδης για το θέμα της απογευματινής απασχόλησης ιατρών στα νοσοκομεία.

Ο Χρίστης Λοϊζίδης είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ότι για τις απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις, αυτές θα γίνονται εφόσον υπάρχουν λίστες αναμονής για επείγοντα περιστατικά. Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥΠΥ επιθυμεί να ξεκινήσει η απογευματινή απασχόληση των ιατρών το συντομότερο δυνατόν στα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου ο ασθενής να έχει πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς. Όπως είπε δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αλλά από τις συζητήσεις θα διαφανεί πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.


Επίσης σημείωσε ότι δεν μπορεί το 2021 να κλείνουν τα νοσοκομεία στις 3 το απόγευμα και ο εργαζόμενος να ζητά άδεια από την εργασία του για να επισκεφθεί τον γιατρό του, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι προσβολή για τον ασθενή.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν συνάντηση οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στον τομέα της υγείας τόσο για το ΓΕΣΥ και τον ΟΑΥ όσο και για τα οικονομικά του ΟΚΥΠΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.