Η κυβέρνηση Τραμπ θα καθυστερήσει δασμούς 10% σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, περιλαμβανομένων φορητών υπολογιστών (λάπτοπ) και κινητών τηλεφώνων, που είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, ανέφερε σήμερα το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ (USTR).

Άλλα προϊόντα οι δασμοί επί των οποίων θα καθυστερήσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν «ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ορισμένα παιχνίδια, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, και ορισμένα προϊόντα υπόδησης και ένδυσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το USTR. Μια ξεχωριστή ομάδα προϊόντων θα εξαιρεθούν επίσης συνολικά «στη βάση παραγόντων υγείας, ασφάλειας, εθνικής ασφάλειας και άλλων», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η απόφαση αυτή ήρθε μετά από τις σημαντικές απώλειες που σημειώθηκαν στις αμερικανικές μετοχές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Όπως, άλλωστε, είχαν προειδοποιήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, αν οι δασμοί επιβληθούν στα κινεζικά προϊόντα θα υπάρξει άμεση αρνητική επιρροή τόσο στην οικονομία των ΗΠΑ, όσο και στους καταναλωτές.