Κατηγορίες για «αναισθησία» κατά του Τζόνσον με αφορμή τετράχρονο ασθενήΓια «αναισθησία» κατηγορείται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και μερίδα του Τύπου ο Μπόρις Τζόνσον, λόγω της αμήχανης αντίδρασής του όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφο να κοιτάξει τη φωτογραφία ενός τετράχρονου αγοριού που χρειάστηκε λόγω έλλειψης κλινών να μείνει ξαπλωμένο στο πάτωμα νοσοκομείου του Λιντς όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα πνευμονίας.

Η φωτογραφία του μικρού Τζάκ Γουίλιμεντ-Μπαρ ήταν στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror της Δευτέρας και κυριάρχησε στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών κατηγόρησε τους Συντηρητικούς για τις ελλείψεις στο εθνικό σύστημα υγείας NHS, που παραδοσιακά αποτελεί προνομιακό πολιτικό πεδίο για τους Εργατικούς, λέγοντας ότι επί εννέα χρόνια ως κυβέρνηση οι Τόρις δεν ενδιαφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν τη δημόσια υγεία.

Ενώ παραχωρούσε συνέντευξη στο ITV ο Μπόρις Τζόνσον κλήθηκε από το δημοσιογράφο να κοιτάξει τη φωτογραφία του μικρού αγοριού στο πάτωμα του νοσοκομείου, κάτι που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει.

«Καταλαβαίνω και προφανώς τρέφουμε κάθε δυνατή συμπάθεια για καθέναν που είχε κάποια κακή εμπειρία με το NHS», είπε ο κ. Τζόνσον προσπαθώντας να κλείσει το θέμα.

Ο δημοσιογράφος του ITV επέμεινε και τότε ο κ. Τζόνσον, εκτός τηλεοπτικού πλάνου, πήρε το τηλέφωνο του ρεπόρτερ και το έκρυψε στην τσέπη του παλτού του. Όταν ο δημοσιογράφος αντέδρασε περιγράφοντας τι είχε συμβεί και ρωτώντας ξανά τον πρωθυπουργό τι έχει να πει στη μητέρα του τετράχρονου Τζακ που καταγγέλλει ότι το NHS βρίσκεται σε κρίση, ο πρωθυπουργός έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη του και για πρώτη φορά κοίταξε τη φωτογραφία χαρακτηρίζοντάς την «τρομερή. Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αγοριού.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει συνολικά το NHS και στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο πίσω στο δημοσιογράφο ζητώντας και από αυτόν συγνώμη.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο Twitter, ο κ. Κόρμπιν σχολίασε: «απλά δεν τον νοιάζει».