Πρόκειται για οκτώ γιατρούς του Δημοσίου, αρκετοί εκ των οποίων αφυπηρέτησαν και τέσσερις ιδιώτες καθώς και η ακουολογική εταιρεία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν χθες 11 από τους 12 ωτορινολαρυγγολόγους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μίζες από ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου”, πρόκειται για οκτώ γιατρούς του Δημοσίου, αρκετοί εκ των οποίων αφυπηρέτησαν και τέσσερις ιδιώτες καθώς και η ακουολογική εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται στις δωροδοκίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη υπόθεση που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, είχαν καταδικαστεί το 2017 σε ξεχωριστές δικαστικές διαδικασίες, τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του Δημοσίου, οι οποίοι εξέτισαν ποινές φυλάκισης.

Χθες, ενώ προγραμματιζόταν να κατηγορηθούν οι 12 και στη συνέχεια ν’ αποφασιστεί κατά πόσον η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Κακουργιοδικείο, εντούτοις η απουσία ενός εκ των κατηγορουμένων για σοβαρούς λόγους υγείας, ανάγκασε το Δικαστήριο να αναβάλει τη διαδικασία.

Η υπόθεση επαναορίστηκε για τις 23 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή προέκυψαν μετά από φορολογική έρευνα της εταιρείας του ακουολογικού κέντρου, από τον Γενικό Ελεγκτή και τα στοιχεία τα οποία είχαν προκύψει, στάληκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δικαιολογούνται οι ποινικές διώξεις των δώδεκα ωτορινολαρυγγολόγων για ενδεχόμενες μίζες.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Γ. Εισαγγελέας συμπεριέλαβε στη δίωξη και τους ιδιώτες γιατρούς που φέρονται να δωροδόκησαν τους συναδέλφους τους τού Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχει ισχυρισμός, ότι, επιταγές εκδίδονταν σε ωτορινολαρυγγολόγους του Δημοσίου, οι οποίοι τούς παρέπεμπαν άτομα με προβλήματα ακοής, στο ακουολογικό τους κέντρο για αγορά ακουστικών ή τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ποινική υπόθεση με τους τρεις γιατρούς του Δημοσίου που στάληκαν στη φυλακή, δεν διώχθηκε κανένας ιδιώτης σε αντίθεση με τη δεύτερη υπόθεση.

Αναφέρεται ακόμα, ότι για την παρούσα υπόθεση που εκκρεμεί στο Δικαστήριο, φέρονται να εμπλέκονται και σειρά ιδιωτών γιατρών που παρέπεμπαν ασθενείς στο συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο έναντι αμοιβής, ωστόσο, δεν κρίνεται ότι διέπραξαν ποινικό αδίκημα σε αντίθεση με τους γιατρούς του Δημοσίου.