Κατηγορίες κατά Βρετανίας από Ρώσο Πρέσβη στο Λονδίνο, απορρίπτει ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντρέι Κελίν ισχυρίστηκε ότι έχει «αποδείξεις» πως οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις είχαν ανάμιξη στην επίθεση με drone κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News είπε ότι οι αποδείξεις αυτές έχουν επιδοθεί στον Βρετανό Πρέσβη στη Μόσχα.

«Γνωρίζουμε απολύτως για τη συμμετοχή Βρετανών ειδικών στην εκπαίδευση, προετοιμασία και εκτέλεση των βίαιων ενεργειών κατά των ρωσικών υποδομών και του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Ξέρουμε ότι έχει γίνει», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο κ. Κελίν σχολίασε στη συνέχεια ότι η Βρετανία έχει εμπλακεί «πολύ βαθιά» στη σύρραξη στην Ουκρανία και πιεζόμενος να αποκαλύψει τις αποδείξεις στις οποίες αναφέρθηκε, είπε ότι «θα δημοσιοποιηθούν πολύ σύντομα, ίσως σήμερα, ίσως αύριο».

Κατηγόρησε δε τη Βρετανία ότι με την ανάμιξή της κάνει την κατάσταση πιο επικίνδυνη διότι κλιμακώνει την ένταση.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε ότι τις τελευταίες ημέρες η ρωσική πλευρά έχει προβεί σε μια σειρά κατηγοριών κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες είναι «ξεκάθαρα σχεδιασμένες να αποσπάσουν την προσοχή από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο Αντρέι Κελίν απέρριψε εξάλλου τις ανησυχίες περί χρήσης πυρηνικών από τη χώρα του. «Ο πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δε θα πρέπει ποτέ να διεξαχθεί. Και εμμένουμε σθεναρά σε αυτή τη δήλωση», είπε.

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε η Μόσχα να χρησιμοποιήσει τακτικό πυρηνικό όπλο, απάντησε: «Όχι. Ο κόσμος έχει κάθε διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τακτικό πυρηνικό όπλο στη σύρραξη στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.