Κατηγορούμενος για βιασμό υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ Λάρνακας

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λάρνακας Ανδρέας Τταουξιής είναι από χθες κατηγορούμενος για βιασμό ενώπιον του δικαστηρίου.

Η υπόθεση του 31χρονου άνοιξε μετά από καταγγελία  γυναίκας ότι πριν δέκα χρόνια έπεσε θύμα βιασμού στα χέρια του. Συγκεκριμένα, η καταγγέλλουσα είπε στην Αστυνομία ότι τον Ιανουάριο του 2011 έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού από τον κατηγορούμενο. Μετά από διερεύνηση από την Αστυνομία, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία η οποία έκρινε ότι παρουσιάστηκαν επαρκή στοιχεία για καταχώριση ποινικής υπόθεσης στο δικαστήριο και έδωσε σχετικές οδηγίες στην Αστυνομία.

Η καταχώριση έγινε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και η υπόθεση ορίστηκε στις 18 Μαΐου για σκοπούς παραπομπής σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο. Σε ό,τι αφορά την πολιτική πτυχή που είναι η συμμετοχή του κατηγορουμένου στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, όπως πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές συζητήσεις για το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας όταν κατέστη ξεκάθαρο ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ωστόσο μέχρι την ώρα της καταχώρισης της υπόθεσης δεν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση.

Νεότερες πληροφορίες χθες ανέφεραν ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί απόσυρση της υποψηφιότητας, ενώ ο Α. Τταουξιής προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.