Κάτω από τα $100 υποχώρησε την Τετάρτη για λίγο το πετρέλαιο Μπρεντ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Κάτω από τα $100 υποχώρησε την Τετάρτη για λίγο η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ, προτού ανακάμψει και πάλι, λόγω των ανησυχιών για επερχόμενη οικονομική ύφεση, ενώ η ισοτιμία του ευρώ πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο ένα δολάριο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν χάρη στις χαμηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε σκληρή γραμμή σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Το συμβόλαιο αναφοράς για το αργό πετρέλαιο της Ευρώπης, Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, ακολουθήσε για λίγο την Τετάρτη την πορεία του αμερικανικού αργού WTI, το οποίο υποχώρησε κάτω από το συμβολικό επίπεδο των $100 δολαρίων την περασμένη Τρίτη.

Οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι το Μπρεντ θα μπορούσε να υποχωρήσει μέχρι και τα 65 δολάρια αργότερα φέτος σε περίπτωση παρατεταμένης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Στις 06.59, ώρα Κύπρου, η τιμή του Μπρεντ βρισκόταν στα $101,43 το βαρέλι, παρουσιάζοντας αύξηση 0,73%, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού WTI βρισκόταν στα $99,17 το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 0,63%.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ έφτασε σε νέο χαμηλό 20ετίας έναντι του δολαρίου υποχωρώντας κάτω από το 1,02 δολάρια την Τετάρτη – η ισοτιμία του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος πλησιάζει γρήγορα το ένα δολάριο καθώς οι αγορές επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να πλήξει την Ευρωζώνη οικονομική ύφεση και στις πιο αργές κινήσεις της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια σε σχέση με την Fed στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.