Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ, λέει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ»

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ», σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις αναφορικά με το ΓεΣΥ.

«Με ανησυχία παρακολουθούμε τις προσπάθειες απαξίωσης του Γενικού Συστήματος Υγείας και της εκμετάλλευσης της οποίας τυγχάνουν από κάποιους τα υπαρκτά μεν, πλην εν πολλοίς αναμενόμενα πρακτικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Σύστημα το οποίο, ας μην ξεχνούμε, βρίσκεται σε μια πολύ πρώιμη φάση λειτουργίας», αναφέρει η Κοινωνική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.

Η Κοινωνική Συμμαχία, σημειώνει, ότι όσο δυναμικά αγωνίστηκε για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το ίδιο δυναμικά και με περισσότερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τον αγώνα για να το βελτιώσει και να το διαφυλάξει. «Το ΓεΣΥ δεν είναι πλέον ένας ανεκπλήρωτος στόχος. Το ΓεΣΥ ανήκει στην κοινωνία και στους πολίτες. Η Συμμαχία, μέσω και των εκπροσώπων της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, θα συμβάλει περαιτέρω για τον περιορισμό των καταχρήσεων, την αυστηρή τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται το Σύστημα, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, διαφυλάττοντας το μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα», προσθέτει.

Η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι «οι υπερβολικές προσεγγίσεις, οι κινδυνολογίες και η απαξίωση που επιχειρείται από κάποιους, γίνονται εκ του πονηρού και στοχεύουν στην υπονόμευση του μέλλοντος του ΓεΣΥ».

«Όσον αφορά τη μονομερή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για μη καταβολή της εισφοράς του κράτους στο ΓεΣΥ, η Κοινωνική Συμμαχία τάσσεται κάθετα εναντίον. Για οποιεσδήποτε οικονομικές οφειλές ή εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ Υπ. Υγείας και ΟΑΥ θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση, αλλά και συμφωνία για τη διεκπεραίωσή τους», προσθέτει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.