Κατοικημένες περιοχές – Τέρμα η ανοχή του 20% στο όριο ταχύτητας


Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ενέκρινε χθες την εισήγηση του Τμήματος Τροχαίας για μείωση του ορίου “ανοχής” από το 20% στο 10%, με το αιτιολογικό ότι οι πλείστες θανατηφόρες και σοβαρές οδικές συγκρούσεις συμβαίνουν στις πόλεις.

Τι αλλάζει απο την 1η Οκτωβρίου

  • Για όριο μέχρι τα 30 χιλιόμετρα (αστικοί δρόμοι και άλλοι) η ανοχή θα είναι μέχρι τα 35 χιλιόμετρα και από τα 36 και άνω οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.
  • Για όριο 50 χιλιομέτρων και άνω που είναι και το πιο συνηθισμένο στις πόλεις και τα χωριά, η ανοχή θα είναι μέχρι τα 57 χιλιόμετρα και από τα 58 και άνω θα γίνονται καταγγελίες των οδηγών. Ώς τώρα οι καταγγελίες γίνονταν από τα 63 χλμ και άνω.
  • Για όριο 65 χλμ. η ανοχή θα είναι στα 73,5 χλμ. και από τα 74 θα γίνονται καταγγελίες.

Τι ισχυεί στους υπεραστικους (Highway)

Tο όριο ανοχής 20% στους αυτοκινητόδρομους και υπεραστικούς δρόμους που είναι τα 100 χλμ και 80 αντίστοιχα και παραμένει στα 120 χλμ και 97, αντίστοιχα.

 

Οπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, το Τμήμα Δημοσίων Έργων υποστήριξε ότι έπρεπε να μειωθεί και το όριο ανοχής στους αυτοκινητόδρομους και να κατέβει στα 110 χλμ συν δύο, ωστόσο η εισήγηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή, επειδή δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στους μεγάλους δρόμους, αφού οι θάνατοι κυμαίνονται από ένα έως τρεις τον χρόνο.

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News