Κατολισθήσεις Αγλαντζιά: Σοβαρό πρόβλημα σε 15 υποστατικά – Από το 2004 οι κατολισθήσεις

Εκ νέου καταγραφή των ιδιωτικών υποστατικών που επηρεάζονται από τη διάβρωση των βράχων στην Αγλατζιά θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, με αφορμή την κατολίσθηση που σημειώθηκε και τις ζημιές που προκλήθηκαν.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον Άστρα ο Δήμαρχος της Αγλατζιάς Αντρέας Κωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό καθώς οι πρώτες κατολισθήσεις σημειώθηκαν το 2004.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ το προηγούμενο έτος ώστε να γίνουν εργασίες για τα κρατικά τεμάχια.

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές περιουσίες είπε ότι ο Δήμος δε μπορεί να επέμβει βάσει του νόμου, ωστόσο γίνονται προσπάθειες μέσω των προνοιών που υπάρχουν για την άδεια οικοδομής των υποστατικών.

Εξήγησε ότι τα τελευταία 5 χρόνια η οικοδομική άδεια δίνεται μετά από μελέτη με προϋπόθεση την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και την τοποθέτηση μεταλλικού διχτυού μπροστά από τους βράχους.

Ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρήθηκαν οι συγκεκριμένες πρόνοιες, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή.

Ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε 10 – 15 περίπου ιδιωτικά υποστατικά.

Σημείωσε επίσης ότι είναι αδύνατον ο Δήμος να καταφέρει να στηρίξει οικονομικά αυτούς τους χώρους, κάνοντας έκκληση στο κράτος να συνδράμει ώστε να προστατευτούν και τα ιδιωτικά τεμάχια.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στην Αγλαντζιά Ευγενία Αλετρά έκανε λόγο για μεγάλη εκκρεμότητα σε ότι αφορά τα ιδιωτικά υποστατικά, λέγοντας ότι δε γίνεται να στηρίζονται μόνο τα κρατικά τεμάχια.
Επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ ζητά από το Δήμο να ασκήσει πιέσεις στο κράτος για αποδέσμευση κονδυλίου για εργασίες και στους ιδιωτικούς χώρους.

Είπε ότι δεν είναι πολλά τα υποστατικά που χρήζουν στήριξης ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνα.
Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες αυτών των χώρων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.