Κατολισθήσεις στο Σκαλί Αγλαντζιάς: Κινδυνεύει κόσμος αλλά το ΥΠΕΣ αρνείται να δώσει χρήματα

Κάθε μέρα ξυπνούμε και βάζουμε τον σταυρό μας να μην θρηνήσουμε θύματα, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, αναφερόμενος στις κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Σκαλί.

Ο Αντρέας Κωνσταντίνου τόνισε ότι χρειάστηκαν να φορτώσουν 30 φορτηγά για να απομακρύνουν τους βράχους και τα χώματα που έπεσαν στις αυλές των σπιτιών, από την τελευταία κατολίσθηση που έγινε 12 Γενάρη.

Σημείωσε ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Τόνισε ότι το κράτος έδωσε μόνο 560 χιλιάδες ευρώ για να γίνουν επιδιορθώσεις στα κρατικά τεμάχια, και δεν δίνει χρήματα για να γίνουν εργασίες για να στηριχθούν οι ιδιωτικές περιουσίες με το αιτιολογικό ότι οι ζημιές δεν προέρχονται από θεομηνία.

Το επιπρόσθετο κόστος που χρειάζεται είναι ακόμη 500 χιλιάδες.

Να σημειωθεί ότι τον Γενάρη ήταν αρνητική η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Αγλαντζιάς που ζήτησε κονδύλι για να γίνουν εργασίες στις ιδιωτικές περιουσίες, με το αιτιολογικό ότι οι κατολισθήσεις έγιναν 1 μέρα μετά τον σεισμό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του κόσμου και το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να δώσει χρήματα για να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

Τόνισε ότι η ολιγωρία των κρατικών υπηρεσιών οδήγησε σε τραγωδίες στο παρελθόν και αυτό πρέπει να τερματιστεί. Έψεξε το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει χρήματα για τις ιδιωτικές περιουσίες επειδή οι κατολισθήσεις έγιναν την επόμενη μέρα από τον σεισμό.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου έκανε λόγο για πολεοδομικές αμαρτίες στην περιοχή και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκκης σημείωσε την ευθύνη της πολεοδομίας αλλά και του Δήμου που έδωσαν τις άδειες να κτίσει ο κόσμος στην συγκεκριμένη περιοχή. Σημείωσε πάντως ότι το κράτος οφείλει να δώσει χρήματα για να γίνουν τα απαιτούμενα έργα στην περιοχή.

Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου είπε ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προφυλάξει την ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή Σκαλί.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν εκτός από σπηλιές και λατομεία που καθιστούν την κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy