Άλλον ένα κατόρθωμα του Υπουργείου Οικονομικών. Να δίνει εξουσία σε άτομο, το οποίο ελέγχεται ποινικά για φοροδιαφυγή, να ελέγχει τους μεγαλοοφειλέτες του κράτους, κατήγγειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

«Αυτό είναι από τα ανήκουστα. Δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς το πως βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση το συγκεκριμένο άτομο, του οποίου ο φάκελος είχε εξαφανιστεί για αρκετό καιρό και χρειάστηκε η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή στην Αστυνομία για να αρχίσει εκ νέου η διερεύνηση.

Ο κάθε πολιτικός έχει ευθύνη να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κράτος, για να νομιμοποιείται να ζητά τη ψήφο του λαού και για να μπορεί και ο πολίτης να τον εμπιστεύεται, ότι είναι ίσος απέναντι στο νόμο και συμπεριφέρεται και αυτός όπως ο κάθε πολίτης. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει και ο Έφορος Φορολογίας για να βεβαιώνεται ότι, ο κάθε πολιτικός ή πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης όπως ο κάθε πολίτης και αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες όταν δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.»
Είναι γι’ αυτό που μας προκάλεσε έκπληξη η δήλωση του Γενικού Ελεγκτή, ότι πολιτικό πρόσωπο, την ταυτότητα του οποίου αρνήθηκε επίμονα να αποκαλύψει, είχε εντοπιστεί από τη προηγούμενη Γενική Ελέγκτρια να είναι ασυνεπής στην υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων και να τυγχάνει κάλυψης αντί να προωθηθεί η περίπτωση του για διερεύνηση. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα μάθουμε ποτέ την ταυτότητα του, αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε θέματα που αφορούν δημόσια πρόσωπα και ειδικά αν κατέχουν υψηλά αξιώματα.