Κατώτατος μισθός: Για 31 Αυγούστου «κλείδωσε» νέα συνάντηση Κούσιου – κοινωνικών εταίρων

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκος Κούσιος σε διαβουλεύσεις με κοινωνικούς εταίρους για το θέμα του κατώτατου μισθού, Λευκωσία 22 Ιουλίου 2022.

Νέα κοινή συνάντηση με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έχει στις 31 Αυγούστου ο Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, σε μια νέα και τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τη θέσπιση του εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, ο Υπουργός Εργασίας θα καταθέσει την τελική του πρόταση για το θέμα του κατώτατου μισθού και θα ακούσει τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων.

Κατά την τελευταία συνάντηση του με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, στις 9 Αυγούστου, ο κ. Κούσιος είχε δηλώσει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ εργοδοτικής πλευράς και συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της θέσπισης του κατώτατου μισθού.

Επιπλέον, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι θα παραδώσει μέχρι το τέλος Αυγούστου την έκθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα πάρει τις αποφάσεις του και θα δώσει σχετικές οδηγίες.

Ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η προσπάθειά του είναι να συγκεράσει τις απόψεις, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι η Κυβέρνηση που θα πάρει την απόφαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός κατώτατος μισθός.

«Η προσπάθεια είναι να συγκλίνουν οι απόψεις κατά το δυνατόν, γιατί συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει. Το διάταγμα θα εκδοθεί με βεβαιότητα, ανεξαρτήτως διαφορών», τόνισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.