Κατώτερος των περιστάσεων ο Πρόεδρος

Της Μαρίας Φράγκου

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία. Ένας Πρόεδρος κατώτερος των περιστάσεων. Ένας Πρόεδρος που την ώρα της κρίσης είτε τα φορτώνει σε άλλους -ήταν το πιστόλι στον κρόταφο το 2013 τέτοιες μέρες- είτε δραπετεύει από τις ευθύνες του. Αυτό έκανε την Παρασκευή με το περιβόητο διάγγελμα. Ο κόσμος καθόταν στα κάρβουνα και περίμενε από τον Πρόεδρο να εξαγγείλει μέτρα που θα περιορίζουν το κακό και όλα όσα ακολουθούν της απειλής που την έχουμε πια και στο σπίτι μας. Επικαλέστηκε θρησκεία και Εκκλησία και πήγε πού; Στο απόλυτα τίποτα. Από πού δραπέτευσε, αλήθεια; Και δεν είναι μόνο η ατολμία του Προέδρου να συμπεριφερθεί ως Πρόεδρος -εδώ ακόμα και ο Μητσοτάκης τον ξεπέρασε -είναι και γιατί υπέκυψε στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων.
Ποιοι δεν ήθελαν απόλυτα και πλήρη μέτρα, κ. Αναστασιάδη, για να τα ανακοινώσεις;


Αφού ο περίγυρός σου και αυτοί των οποίων τα συμφέροντα θέλεις να προστατεύσεις δεν μπορούν και δεν θέλουν να αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση, γιατί δεν συμβουλεύτηκες επιστήμονες; Αυτοί που μέρες τώρα μας κατατοπίζουν και μας ενημερώνουν για την κατάσταση. Για να μην πάθουμε πανικό και να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Την ώρα που έπρεπε να πάρεις την επιστημονική άποψη, γιατί δεν την πήρες, κ. Πρόεδρε; Καθυστερείτε ως κυβέρνηση, κ. Αναστασιάδη, να πάρετε δραστικά μέτρα και ο χρόνος είναι καθοριστικός.

Δεν έχετε την τόλμη να πάρετε μέτρα, κ. Αναστασιάδη. Και η ατολμία κοστίζει. Γιατί, ας πούμε, η Ελλάδα και η Αγγλία μπαινόβγαιναν από τη μια κατηγορία επικινδυνότητας στην άλλη; Από την 2η τις πήρε στην κατηγορία 3 το Υπουργικό;

Όπως κάθε κρίση έχει τους ήρωές της, έχει και τους απέξω. Τους άτολμους και τους δραπέτες ευθυνών. Οι πρώτοι, οι ήρωες, δίνουν αγώνα καθημερινά στα νοσοκομεία και αλλού για να περιορίσουν το κακό και να σώσουν κόσμο. Δεν άξιζαν, ωστόσο, τα συγχαρητήρια του Προέδρου. Ούτε και οι ασθενείς και οι σε καραντίνα συμπολίτες μας άξιζαν μιας λέξης συμπόνοιας από τον Πρόεδρο… Το πιο απλό και το πιο ανθρώπινο δεν το έπραξες, κ. Πρόεδρε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.