Κατρακύλα της τούρκικης λίρας-Πακέτο μέτρων για την οικονομία ανακοίνωσε η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Πακέτο μέτρων για στήριξη της οικονομίας από τις επιπτώσεις λόγω της πτώσης της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας αλλά και λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία, ανακοίνωσε χθες ο «πρωθυπουργός» Φαίζ Σουτζιούογλου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα σε δηλώσεις του είπε ότι μετά από διαβουλεύσεις με την «κεντρική τράπεζα», το «υπουργείο οικονομικών», τον «σύνδεσμο τραπεζών» και το «υπουργείο οικονομίας» αλλά και τον τ/κ «σύνδεσμο επενδυτών ακινήτων» αποφασίστηκε πακέτο με τέσσερα μέτρα.

Αναφερόμενος στα μέτρα ο κ. Σουτζιούογλου είπε ότι θα δημιουργηθεί χαρτοφυλάκιο δανείων 150 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών για μικροεπιχειρήσεις και χωρίς την καταβολή μηνιαίας δόσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

Είπε ακόμα ότι θα σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον τρεις μήνες η διακύμανση της συναλλαγματικής αξίας στα ενοίκια ενώ θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω και η σταθεροποίηση στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων.

Οι τόκοι για τις πιστωτικές κάρτες θα μειωθούν από 2,60% σε 1,5% μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 ενώ θα δοθεί δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια τους.

Είπε τέλος ότι η «κυβέρνηση» θα συζητήσει και το θέμα των τιμών στα βασικά προϊόντα λέγοντας ότι στόχος είναι στα βασικά καθημερινά προϊόντα οι τιμές να μειωθούν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.