Κατρούγκαλος: Στο Κραν Μοντανά φτάσαμε κοντά σε πολύ καλή λύση του Κυπριακού

Έλα στο Google News

Το Γκράνς Μοντά δείχνει την κατεύθυνση των στόχων στους οποίους πρέπει να κινηθεί η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Υπογράμμισε ότι στο Γκρανς Μοντάνα όχι απλώς φτάσαμε σε λύση, αλλά αυτή η λύση, είπε, θα ήταν πολύ καλύτερη από προηγούμενα καθώς είχε τεθεί στο επίκεντρο η διεθνής διάσταση της ασφάλειας και η ανάγκη κατάργησης του καθεστώτος των εγγυήσεων και να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο για την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.

Θα πρέπει, πρόσθεσε, για την επίτευξη των στόχων να υπάρχει ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην Κύπρο και οτιδήποτε γίνεται να εντάσσεται της ΕΕ, καθώς εκείνο είναι το δικό μας γήπεδο – κατά την έκφραση του.

Θα πρέπει είπε, να υπάρξει ενεργοποίηση της ΕΕ και άμεση σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ο κύριος Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει αυτό που η Τουρκία θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε, ότι δεν υπάρχει προοπτική λύσης του Κυπριακού.
Χαρακτήρισε την Τουρκία παραβατικό παίκτη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.