«Κατσάδα» από την Greco – Μόλις 2 από τις 17 συστάσεις της Επιτροπής του ΣτΕ κατά της διαφθοράς υιοθέτησε η ΚΔ

φωτο αρχειου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Μόλις 2 από τις 17 συστάσεις της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς υιοθέτησε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της επιτροπής που αποκαλείται ΓΚΡΕΚΟ, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, σημείωσε ότι στις 17 συστάσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία περιλαμβάνονταν και 4 που αφορούσαν τον τομέα της δικαιοσύνης, εκ των οποίων καμία υιοθετήθηκε.

Η πρώτη σύσταση αφορά το θέμα του ελέγχου στον ανώτατο βαθμό δικαιοσύνης. Ο κύριος Εσποζίτο, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί αλλαγές.

Η δεύτερη αφορά τους διορισμούς και τις προαγωγές των δικαστών. Δεν αμφισβητούμε, είπε, την ποιότητα των γιατρών, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν διάφανοι κανόνες.

Η Τρίτη αφορά την δεοντολογία των δικαστών και ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΓΚΡΕΚΟ σημείωσε ότι θα πρέπει να θεσπιστούν και πειθαρχικές ποινές, για τους δικαστές.
Η τέταρτη σύσταση αφορά την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των δικαστών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ανέφερε ότι η υποχρέωση της κυπριακής Δημοκρατίας είναι να υιοθετήσει τις συστάσεις της ΓΚΡΕΚΟ μέχρι το τέλος του χρόνου, εκφράζοντας την ελπίδα οι συστάσεις να υιοθετηθούν πριν το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι έξω από το κτήριο της Βουλής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από μόλις 15 άτομα, τα οποία αποκαλούν τον εαυτό τους «κίτρινα γιλέκα» και παγκύπρια ομάδα διαμαρτυρίας.

Cna T8Ac22E327Fee4703972E8F9Ae2B0Fa48

Cna T4Bd31B0443694961Bb1Ef6F880Bf6850

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.