Ανησυχία, αγωνία και θυμός επικρατεί για το θέμα του χαλλουμιού, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, κατάφερε να μετατρέψει ένα εμπορικό θέμα σε πολιτικό και το διασύνδεσε με το κυπριακό και τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, όπως δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας.

Ο κ. Καυκαλιάς τόνισε ότι κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το θέμα, παρόλο που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα υπήρχε κατάληξη στο θέμα της κατοχύρωσης του χαλλουμιού μέχρι το τέλος του 2016. Τα πράγματα, πρόσθεσε, γίνονται εξαιρετικά κρίσιμα, αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι ιδιώτες κινούνται για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος για λογαριασμό τους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε στον Άστρα ότι αποτελεί κατάντημα το ότι οι κυβερνώντες αντί να παραδεχθούν την επιπολαιότητα με την οποία χειρίστηκαν το θέμα, ζητούν και τα ρέστα διατάζοντας έρευνα εναντίον λειτουργών του υπουργείου Εμπορίου. Υπεύθυνοι για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, δεν είναι οι λειτουργοί αλλά οι διευθυντές και οι διευθύνοντες του υπουργείου.

Αυτό που έγινε, σημείωσε ο κ. Γιωργάλλας είναι ένα καμπανάκι κινδύνου και η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την πορεία του θέματος.

Μας έχεις Like στο Facebook ;