Καύσιμα από την τουρκική εταιρεία πετρελαιοειδών θα παίρνει η «αρχή ηλεκτρισμού», ανακοίνωσε ο Ατούν

Καύσιμα κατευθείαν από την TPIC, την τουρκική διεθνή εταιρεία καυσίμων, θα προμηθεύεται η «αρχή ηλεκτρισμού», ανακοίνωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν, ο οποίος βρίσκεται για επαφές στην Άγκυρα.


Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ατούν ανακοίνωσε επίσης ότι στις 22 – 23 Ιουνίου θα έρθουν στα κατεχόμενα δύο γεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ» από την Άγκυρα, δήλωσε ότι συναντήθηκε και με τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Τουρκίας σχετικά με τη νομισματική πολιτική και τη διαφύλαξη των καταθέσεων με την προστασία συναλλάγματος (καταθέσεις σε ξένο νόμισμα).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι ο Σουνάτ Ατούν συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ και τον Επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Σαχάπ Καβτζίογλου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα πλαίσια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε ο Ατούν με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια στο θέμα του ηλεκτρισμού.

Υπενθυμίζοντας τις επιπτώσεις που έχει στα κατεχόμενα η χρήση της τουρκικής λίρας, ο κ. Ατούν δήλωσε ότι προέβησαν σε μια αξιολόγηση για συμπερίληψη του ψευδοκράτους στο σύστημα προστασίας καταθέσεων, προκειμένου να επιτύχουν μια βιώσιμη σταθερότητα στην οικονομία.

Αποφασίστηκε, είπε, ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και διαβουλεύσεις για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων μια ομάδα εργασίας, που θα αποτελείται από γραφειοκράτες από το Υπουργείο Δημοσιονομικών και Θησαυροφυλακίου της Τουρκίας, την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, την «κεντρική τράπεζα» και το «υπουργείο δημοσιονομικών».


Στο μεταξύ, ο «υπουργός εσωτερικών» Ζιγιά Όζτουκλερ, συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Ερσόι, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για να παρακολουθήσει την παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης που διοργανώθηκε από κοινού μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Στη συνάντηση, που είχε φιλοφρονητικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας και ψευδοκράτους σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης και οι «πολιτιστικές και κοινωνικές σχέσεις» μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.