Καυστικός, αλλά πολιτισμένος και τεκμηριωμένος ο λόγος Α. Μαυρογιάννη

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Καυστικός, αλλά πολιτισμένος και τεκμηριωμένος ο πολιτικός λόγος του ανεξάρτητου υποψηφίου Α. Μαυρογιάννη, ο οποίος με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η έγνοια του Α. Μαυρογιάννη για το μέλλον του τόπου μας είναι αυθεντική. Ο Α. Μαυρογιάννης απέχει συνειδητά από το παιχνίδι που παίζεται μεταξύ των δύο υποψηφίων του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδη, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται με κουτσομπολιά και με πισώπλατες μαχαιριές. Ο Α. Μαυρογιάννης προβάλλει θέσεις και απόψεις και επιδιώκει τον εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο.

Ο τόπος, αναφέρει ο Α. Μαυρογιάννης, «πλήρωσε και πληρώνει ακριβά προσωπικές φιλοδοξίες, εκλογικές σκοπιμότητες και κοντόφθαλμες αντιλήψεις». Είναι γεγονός ότι η διεκδίκηση της προεδρίας από τους Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη είναι διεκδίκηση για τα λάφυρα της εξουσίας, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές και μικροκομματικές τους φιλοδοξίες. Οι κ.κ. Αβέρωφ και  Χριστοδουλίδης ό,τι είχαν να προσφέρουν το έχουν προσφέρει στα 10 χρόνια παρουσίας τους στη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, όπου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο.


Δεν μπορεί ο λαός να τους εμπιστευθεί ξανά από τη στιγμή που μιλούσαν για πυροτεχνήματα και για θωράκιση της Κύπρου, ενώ η Τουρκία προχωρεί στο άνοιγμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων και σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Καμία αντίδραση από τους Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη ούτε και για την τοποθέτηση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο ότι «ξεθωριάζει η επιλογή μια αμοιβαία συμφωνημένης διευθέτησης του Κυπριακού». Δεν μας είπαν οι κ.κ. Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης ούτε mea culpa για την αποτυχημένη πολιτική τους περί κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Για τον Α. Μαυρογιάννη ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι να ξεκινήσει μία σοβαρή, συνεπής και ουσιαστική προσπάθεια για λύση. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου διακόπηκαν, με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες και τις διαπραγματευτικές συγκλίσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Γνωρίζει ο κ. Μαυρογιάννης ότι χωρίς να λυθεί το Κυπριακό, η Κύπρος δεν έχει μέλλον και όπως είπε, «ό,τι κτίζουμε, θα το κτίζουμε πάνω στην κινούμενη άμμο της κατοχής, που μοιραία θα μας καταπιεί όλους αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτήν».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.