«Καζάνι που βράζει» οι εργαζόμενοι στο χώρο των ζωντανών εκδηλώσεων

Μια ξεχωριστή κουβέντα,  όλο φώς και ήχο με τους εργαζόμενους που ενώ δεν τους παρατηρούμε ποτέ είναι το Α και το Ω σε μία ζωντανή εκδήλωση που εμείς απολαμβάνουμε ως θεατές.

Είναι άραγε ο πρώτος ή ο τελευταίος «τροχός της άμαξας» στη κατηγορία εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμου; Πόσο ανασφαλείς νοιώθουν αυτή τη περίοδο; Όντως το επάγελλμα τους είναι γεμάτο φώς και ήχους ή έχει και τη σκοτεινή του πλευρά;

Τα άτομα που εργάζονται υποστηρικτικά για τον πολιτισμό έχουν επενδύσει χρόνο, κόπο, χρήμα για να σπουδάσουν σε σχολές και πανεπιστήμια ή και για να εκπαιδευτούν εμπειρικά στο ευρύ φάσμα του πολιτισμού, ώστε να παράγουν τέχνη, παρόλα αυτά βρίσκονται στο παρασκήνιο ενώ για τη κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας δεν υπάρχει καμία στήριξη με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρά το ζήτημα της επιβίωσης τους.

Είναι εκεί ακούραστοι, αψηφώντας τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους ώστε να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους θεατές και όμως κανένας μας δεν βλέπει τους άντρες με τα μαύρα, όπως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι συναυλίες, μουσικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου τα άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στους τομείς ενοικίασης εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης για τις εκδηλώσεις έχουν τους μήνες στους οποίους στηρίζεται ο κύκλος εργασιών τους μηδενικά έσοδα, με την οικονομική τους επιβίωση να εξαρτάται από την κρατική στήριξη.

Η κατάσταση είναι μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, αλλά όταν χυθεί θα τα παρασύρει όλα…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.