«Και οι δύο πλευρές στην Κύπρο θέλουν ειρήνη»

Και οι δυο πλευρές στην Κύπρο επιθυμούν μόνιμη ειρήνη είναι το μήνυμα που φέρεται να έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας Πόστα, Χακάν Τσελίκ, με τον οποίο συνομίλησε κατά την πτήση επιστροφής του από τη Γαλλία.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει, επίσης, ότι αυτή τη φορά υπάρχει πολύ σημαντική πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι στο Στρασβούργο συναντήθηκε ο ίδιος με Ε/κ τους οποίους γνώριζε από παλιά και του συμπεριφέρθηκαν άκρως φιλικά και θερμά.

Για τη θεολογική σχολή της Χάλκης, ο Τούρκος Υπουργός φέρεται να είπε ότι και ο ίδιος είναι υπέρ του ανοίγματός της. Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν αντιμετωπίζει το θέμα ως μια κίνηση τακτικής για να διορθωθεί η εικόνα της Τουρκίας στη Δύση, ούτε θεωρεί σωστό να συνδέεται ένα θέμα που αφορά τους πολίτες της Τουρκίας με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος σχολιάζει ότι απεκόμισε την εντύπωση ότι η Τουρκία θα κάνει σύντομα ένα βήμα μπροστά σε αυτό το θέμα.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy