Και η ΠΟΦΕΝ κατά του 68ου για τους γιατρούς

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαφωνία της στη νέα προσπάθεια για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 68ο έτος, αυτή τη φορά στους κυβερνητικούς γιατρούς.


Η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης, που προωθείται στη Βουλή για ψήφιση, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα της νέας γενιάς, και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο βασικά, το δικαίωμα στη δουλειά, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται “η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αποτελεί ακόμη μια νεοφιλελεύθερη συνταγή που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα. Στόχος αυτής της προσπάθειας η έναρξη ενός νέου κύκλου γενικής αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των εργαζομένων σε όλους τους τομείς”.

Η ΠΟΦΕΝ καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σταματήσουν την οποιαδήποτε συζήτηση για νέα αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, αυτή τη φορά στους κυβερνητικούς γιατρούς. “Αντίθετα, τους καλούμε να προχωρήσουν σε μείωση των ορίων αφυπηρέτησης, αφού η ένταξη των νέων στην εργασία θα ωφελήσει ευρύτερα την κοινωνία. Ως ΠΟΦΕΝ είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά για το δικαίωμα μας στη δουλειά και στη δουλειά με δικαιώματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.