ΚΕΔΙΠΕΣ: Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης 100 – 120 εργαζομένων

Μέχρι 180 χιλ. ευρώ, ενώ τερματίζεται το δικαίωμα επιστροφής από την Altamira

 

Η ΚΕΔΙΠΕΣ ανακοίνωσε χθες νέο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ), με στόχο τη μείωση του προσωπικού της κατά 100 – 120 άτομα. Ανακοίνωσε επίσης ότι από την 31η Οκτωβρίου τερματίζεται οριστικά το δικαίωμα επιστροφής στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσων μεταφέρθηκαν με απόσπαση στην Altamira, προσθέτοντας ότι οι πιο πάνω εργαζόμενοι έχουν τρεις επιλογές: Είτε να παραμείνουν στην Altamira και να αποποιηθούν οικειοθελώς του δικαιώματός τους για επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ, λαμβάνοντας παράλληλα αφορολόγητη αποζημίωση ύψους 35 – 65 χιλ. ευρώ, είτε να επιστρέψουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ και να φύγουν με το ΣΕΑ, είτε να επιστρέψουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ και να τοποθετηθούν σε θέσεις ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Όπως αναφέρεται το ΣΕΑ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, προνοεί αφορολόγητη αποζημίωση 35 – 180 χιλ. ευρώ ανάλογα με τις απολαβές και τα χρόνια υπηρεσίας τού κάθε εργαζόμενου, συνέχιση των ωφελημάτων της Ασφάλειας Ζωής ίσης με 60 μηνιαίους ακαθάριστους μισθούς, συμμετοχή στα Ταμεία Υγείας και Ευημερίας για ακόμη 24 μήνες.

Πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απολαβών

Εν τω μεταξύ χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΔΙΠΕΣ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΥΙΚ ΣΕΚ, για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τα έτη 2019 – 2022.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ετήσιες προσαυξήσεις και ΑΤΑ, πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών απολαβών και καθορισμό της συνεισφοράς εργοδότη στο Ταμείο Προνοίας στο 9% αναδρομικά από τον Ιούλιο 2020, και τοποθέτηση όλου του προσωπικού στις μισθολογικές κλίμακες της πρώην ΣΚΤ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.