Κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο ο Αζέρος – Παίρνει διαστάσεις η σύλληψή του

Κεκλεισμένων των θυρών για «λόγους δημοσίας ασφαλείας» η ακροαματική διαδικασία του Αζέρου στο δικαστήριο - Φαίνεται να είχε πολλαπλούς στόχους


Διαστάσεις παίρνει η σύλληψη του 38χρονου Αζέρου χθες μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που έφτασαν στην αστυνομία στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε έτοιμο προς χρήση πιστόλι με σιγαστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο 38χρονος φαίνεται να έφτασε στις ελεύθερες περιοχές για να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου με στόχο επιχειρηματίες από το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Οι Αρχές ωστόσο μετά από συντονισμένη προσπάθεια κατάφεραν να θέσουν υπό παρακολούθηση των 38χρονο και να τον συλλάβουν με συντονισμένη επιχείρηση του αντιτρομοκρατικού ουλαμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 38χρονος θα μεταφερθεί στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την διαδικασία να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών «για λόγους εθνικής ασφάλειας», αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θα παρουσιαστούν στοιχεία στο δικαστήριο που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Είχε πολλαπλούς στόχους

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Αζέρος ο οποίος είχε στην κατοχή του ρωσικό διαβατήριο, εμπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα και φαίνεται πως είχε σαν στόχο διάφορους επιχειρηματίες από το εξωτερικό οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές φαίνεται να γνώριζαν εδώ και αρκετές μέρες ότι πρόκειται να αφιχθούν εγκληματικά στοιχεία για να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου. Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κάποιοι από τους στόχους έχουν μεταβεί το εξωτερικό για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, εντατικές είναι οι έρευνες από τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί κατα πόσον ο Αζέρος έχει συνεργάτες στην Κύπρο οι οποίοι κυκλοφορούν στις ελεύθερες περιοχές.

Φως στα ερωτηματικά αναμένεται να ρίξουν τα τρία κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 38χρονου αλλά και τα βήματα του πριν τη σύλληψη του.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.