Στο κελί για οκτώ μέρες 26χρονος – Ύποπτος για τρεις διαρρήξεις κτηρίων, κλοπών και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησής του, οδηγήθηκε σήμερα άνδρας ηλικίας 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρεις διερευνώμενες διαρρήξεις κτηρίων και κλοπές, κλοπή αυτοκινήτου και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι υποθέσεις καταγγέλθηκαν χθες στην Αστυνομία από τρεις κατοίκους Πάφου, οι οποίοι ανέφεραν ότι το βράδυ μεταξύ της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης, 6-7 Απριλίου, άγνωστοι διέρρηξαν τα υποστατικά τους και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, το βράδυ μεταξύ της Τρίτης και της Τετάρτης έγινε διάρρηξη της οικίας 68χρονου, στην Πάφο, με αποτέλεσμα να κλαπούν από αυτή, ένα κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό καθώς και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Η δεύτερη καταγγελία αφορά διάρρηξη αποθήκης, που βρίσκεται στην αυλή οικίας στην Πάφο, από την οποία κλάπηκε μια χορτοκοπτική μηχανή, ενώ η τρίτη καταγγελία, αφορά διάρρηξη εργαστηρίου ραπτικής, επίσης στην Πάφο, από όπου κλάπηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Επίσης, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από ιδιοκτήτη οπλουργείου, στην Πάφο, ότι το πρωί χθες, άγνωστος του άνδρας, μετέβη στην οικία του και απαιτούσε από τον ίδιο να του πουλήσει ένα κυνηγετικό όπλο. Αφού ο παραπονούμενος αρνήθηκε, ο άγνωστος φέρεται να μετέβη στο οπλουργείο του, που εφάπτεται της οικίας, και να προκάλεσε ζημιές στην ξύλινη πόρτα του, με τη χρήση γεωργικών εργαλείων.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αφού ο άγνωστος δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, έφυγε από τη σκηνή. Επέστρεψε ωστόσο, λίγο αργότερα οδηγώντας διπλοκάμπινο όχημα, με το οποίο φέρεται να προσέκρουσε στην προθήκη του οπλουργείου προκαλώντας διάφορες ζημιές.

Ακολούθως εγκατέλειψε τη σκηνή, οδηγώντας το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από αστυνομικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το διπλοκάμπινο όχημα, που χρησιμοποίησε ο δράστης, ήταν αυτό που κλάπηκε από την οικία του 68χρονου, το προηγούμενο βράδυ. Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα την ίδια μέρα εγκαταλελειμμένο, σε ανοικτό χώρο στην Πάφο.

Από τη συνέχιση των εξετάσεων εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 26χρονου, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο 26χρονος, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην οικία του όπου συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος.

Το ΤΑΕ Πάφου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς διερευνούν τις πιο πάνω υποθέσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.