Κενάν Αγιάζ: Νέα αίτηση στο ΕΔΑΔ – Δεν τον αφήνουν να εξεταστεί από ιατρό της επιλογής του

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση Κενάν Αγιάζ μετά την ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πως η υγεία του Κούρδου αγωνιστή είναι καλή και πως πρόκειται να μεταφερθεί αύριο (!) Παρασκευή (02/06) στη Γερμανία.

Η επιστολή η οποία στάλθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον δικηγόρο του Κενάν Αγιάζ, Ευστάθιο Ευσταθίου, προκάλεσε αντιδράσεις και περαιτέρω εξελίξεις και αυτό έχει να κάνει και με την υγεία του Αγιάζ με την πλευρά του Κούρδου αγωνιστή να υποβάλει αίτημα για να επιτραπεί σε ιδιώτη γιατρό (νευρολόγος, ορθοπεδικός) στη βάση της νομοθεσίας του περί φυλακών νόμου και της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου για να εξεταστεί η υγεία του Κενάν Αγιάζ.

Μιλώντας στο dialogos.com.cy o δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου τονίζει πως το αίτημα αυτό από την πλευρά του αγωνιστή έγινε για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι εξετάσεις που έγιναν τη Δευτέρα (29/05) ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατά τον ιατρό της οικογενείας και κατά του ιδίου του Κενάν. Εξετάσεις για τις οποίες περίμενε ενημέρωση η πλευρά του Αγιάζ όμως δεν έπαιρνε απάντηση μέχρι… σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή δεν άφησε αμέτοχη την πλευρά του Κούρδου αγωνιστή με τον κ. Ευσταθίου να προχωρεί σε καταγγελία κατά του Τμήματος Φυλακών στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία με επιστολή της το πρωί της Πέμπτης τονίζει πως αυτή η πράξη του Τμ. Φυλακών αποτελεί απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και πως επιτραπεί σε ιδιώτη γιατρό να εξετάσει τον Κενάν Αγιάζ σήμερα.

«Όλα πρέπει να γίνουν άμεσα» τονίζει ο δικηγόρος του Κενάν Αγιάζ, ο οποίος σημειώνει επίσης στην ιστοσελίδα μας πως γύρω στις 13:30 καταχώρησε μονομερή αίτηση στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να καταχωρηθούν προσωρινά διατάγματα για να μην μεταφερθεί αύριο στη Γερμανία ο Κενάν Αγιάζ, πριν εξεταστεί από ιατρό της επιλογής του. Όπως τονίζει ο κ. Ευσταθίου αυτή είναι η δεύτερη αίτηση στην οποία προβαίνουν στη βάση του κανονισμού 39 του ΕΔΑΔ.

Να σημειώσουμε επίσης, πως το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., προγραμματίστηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά στις Κεντρικές Φυλακές, στη Λευκωσία.

Παναγιώτης Βασιλείου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy