Κεντρικές Φυλακές: Η άποψη δύο νομικών για τη διεξαγωγή δύο παράλληλων ερευνών

Την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητο η μια έρευνα που διεξάγεται για τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους κατά του διοικητή της ΥΚΑΝ, να επηρεάζει την άλλη έρευνα για χρήση κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές εξέφρασε ο νομικός Πατρίκιος Παύλου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν βλέπει κατά ποίαν έννοια θα επηρεαστεί η έρευνα που διεξάγει ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.


Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα για χρήση κινητών και ναρκωτικών στις φυλακές.

Ανέφερε ακόμα ότι θα αποθαρρυνθεί ο κόσμος που έχει πληροφορίες για να προβαίνει σε καταγγελίες, αν με οποιαδήποτε πρόφαση αναβάλλονται και στέλνονται στις ελληνικές καλένδες οι έρευνες για σοβαρά ζητήματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα σχόλια του Κακουργιοδικείου Λάρνακας στις 19 Ιουλίου το οποίο είχε αναφέρει ότι υπάρχουν καταθέσεις και στοιχεία για κινητά στις κεντρικές φυλακές.


Από την πλευρά του, ο νομικός και βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου χαρακτήρισε καλή ενέργεια τη διεξαγωγή των δυο ερευνών με διαφορετικό όμως περιεχόμενο για τις κεντρικές φυλακές. Είπε ότι θα ήταν κακό αν οι έρευνες ασχολούνταν με το ίδιο θέμα.

Ανέφερε ακόμα ότι αν επικρατήσει καθεστώς ανομίας και στις κεντρικές φυλακές, τότε θα χαθεί το παιχνίδι. Ο κ. Ευσταθίου χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα στη Βουλή για τις φυλακές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.