Στο Κέντρο Αριστείας CYENS ο Μαυρογιάννης: Αυτή είναι η Κύπρος που θέλουμε

«Στο Κέντρο Αριστείας CYENS και στον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος CSEO, βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως εκεί «συναντήσαμε την Κύπρο που θέλουμε, την Κύπρο που μπορεί, την Κύπρο που κερδίζει».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αριστείας, να συνομιλήσει με επιστήμονες και ερευνητές, αλλά και να ενημερωθεί για τις εργασίες και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.Ggz 0991

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους Μιχάλη Σιριβιανό, Εκτελεστικό Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας CYENS και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργο Δανό για το πολυσήμαντο έργο που επιτελείται.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν επίσης οι στόχοι και οι φιλοδοξίες που έχουν θέσει το Κέντρο Αριστείας CYENS και ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος, όπως επίσης και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Όπως τονίσθηκε από τα δύο μέρη, το κράτος πρέπει να σταθεί αρωγός στο έργο που επιτελoύν και να το ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί και να μεγαλώσει η προσπάθεια, που τοποθετεί την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της καινοτομίας. Ggz 1116

Σε δηλώσεις του με το πέρας της επίσκεψης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την παρουσία του στο Κέντρο Αριστείας, ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους τους εταίρους που συμβάλλουν σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για διάκριση της Κύπρου, στην έρευνα και στην καινοτομία.

«Το Κέντρο αυτό αποτελεί την επιτομή της αντίληψης που έχουμε για τα πράγματα. Αντικατοπτρίζει τη δική μας φιλοδοξία να καταστήσουμε όλο τον τόπο μας «κέντρο αριστείας», ένα μέρος που να διακρίνεται παγκόσμια για την ποιότητα των ανθρώπων του, και την ποιότητα της απόδοσης που έχουν σε όλους τους τομείς. Που να συμβάλουν τα μέγιστα στην πρόοδο του τόπου μας, αλλά και της ανθρωπότητας γενικότερα», υπογράμμισε.

Ggz 1118

Από πλευράς του, o Μιχάλης Σιριβιανός, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας CYENS, επεσήμανε πως είναι με μεγάλη χαρά και τιμή που υποδέχτηκαν σήμερα τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Είναι σπάνιες οι ευκαιρίες που έχουμε να μεταδώσουμε στην πολιτική ηγεσία του τόπου την αξία της έρευνας και της καινοτομίας που γίνεται μέσα από τα Πανεπιστήμια, μέσα από τα Κέντρα Αριστείας και σήμερα αισθανόμαστε ότι το κάναμε αυτό με πολύ αποδοτικό τρόπο», δήλωσε.

Ggz 1257

Ο Γιώργος Δανός, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος, ανέφερε σε δηλώσεις του πως παρουσιάστηκε στον Ανδρέα Μαυρογιάννη το σημαντικό έργο που παράγει ο Οργανισμός, ο οποίος έχει κάνει την Κύπρο υπερήφανη, τοποθετώντας την στον χάρτη της εξερεύνησης του διαστήματος.

Ggz 1373

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.