Κέντρο Γλωσσών ΤΕΠΑΚ: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Ρεμπέτικο τραγούδι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι σπουδαστές του προγράμματος “Ελληνικά για το κοινό” που παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) μαζί με την καθηγήτριά τους Σκεύη Βασιλείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας των επιπέδων Α2 και Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ). Η εκδήλωση πλαισιώθηκε  μουσικά από  το μουσικό σχήμα “Εβίβα Ρεμπέτες”.

Η διδασκαλία γλωσσών στο ΤΕΠΑΚ, ανάμεσα σε άλλα, αποβλέπει στην αρμονική ανάπτυξη όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων, δηλαδή την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου σε αυθεντικές περιστάσεις επικοινωνίας.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης υπήρξε μια διδακτική ενότητα που αναφερόταν στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού αλλά και σε διακεκριμένους ρεμπέτες. Έτσι, το κλείσιμο των μαθημάτων συνοδεύτηκε με μια μουσική πινελιά. Η συμμετοχή των σπουδαστών σε πολιτιστικές δραστηριότητες διευκολύνει την κατανόηση της κουλτούρας αλλά και τη γλωσσική κατάκτηση δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο μαθησιακό κλίμα.

Την εκδήλωση προλόγισε η εκτελούσα χρέη διευθύντριας Δρ. Έλις Κακουλλή-Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση προσήλθε αρκετός κόσμος για να απολαύσει μουσικές νότες από το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και να ταξιδέψει στον κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.