Κέντρο για την διαφάνεια των αλγόριθμων δημιουργεί η Κομισιόν

Στην δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Αλγοριθμική Διαφάνεια (European Centre for Algorithmic Transparency – ECAT) στο πλαίσιο του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre – JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστίασε σε δηλώσεις του την Πέμπτη με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act, DSA) ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Γιοχάνες Μπάρκε.

Ο κ. Μπάρκε σημείωσε πως η DSA τέθηκε επίσημα σε ισχύ την Τέταρτη, αποτελεί την πρώτη ρυθμιστική εργαλειοθήκη στο είδος της παγκοσμίως και δημιουργεί ένα διεθνές σημείο αναφοράς ως ρυθμιστική προσέγγιση για τις διαδικτυακές πλατφόρμες και παρόχους υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ECAT θα υποστηρίζει τον εποπτικό της Επιτροπής με την εμπειρογνωμοσύνη τόσο του εσωτερικού προσωπικού όσο και εξωτερικών φορέων,και θα παρέχει υποστήριξη αξιολογώντας τη συμμόρφωση της λειτουργίας των αλγοριθμικών συστημάτων με τις υποχρεώσεις διαχείρισης κινδύνου που υπέχουν οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης σύμφωνα με την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζεται ένα ασφαλές, προβλέψιμο και αξιόπιστο διαδικτυακό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.