ΚΕΠΖ: Η δημιουργία αστυνομίας των ζώων θα δώσει τέλος στην κακοποίηση των ζώων

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των Ζώων (ΚΕΠΖ), με αφορμή την μετονομασία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε «Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Ευημερίας των Ζώων» αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι, «με τη δημιουργία Αστυνομίας των ζώων από ανθρώπους με τις ανάλογες ευαισθησίες και με την εξώδικη ρύθμιση των διαφόρων αδικημάτων, όχι μόνο αυτών που θα καταγγέλλονται αλλά και από έρευνες που θα διεξάγει η Αστυνομία των ζώων σε χωριά, ύπαιθρο, μάντρες κ.α. θα δοθεί τέλος στην κακοποίηση, ταλαιπωρία, ανεξέλεγκτη κατοχή, αναπαραγωγή και εγκατάλειψη ζώων».


«Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν εντοπίζουμε σημαντική και ουσιώδη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που θα προβεί προς όφελος των ζώων. Υπάρχει ήδη έμμισθο προσωπικό στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από το 1994 με το όνομα «Τομέας Προστασίας και Ευημερίας των ζώων». Η λέξη «Τομέας» μετατρέπεται σε «Φορέας». Εδώ ταιριάζει η Κυπριακή παροιμία που λέει «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»» αναφέρεται.

Δυστυχώς, η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μας θλίβει και μας προετοιμάζει για μεγάλο ξεσηκωμό, αναφέρεται τέλος στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Dialogos

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.