Κερδίζει διεθνώς συμμάχους για την πάταξη της διαφθοράς η ΧαραλαμπίδουΠραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου (ΜΣ) ΟΑΣΕ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΑΣΕ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. George Tsereteli κατά την προσφώνηση του στο Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, έκανε  ονομαστική αναφορά στην Κύπρια Βουλευτή κα. Ειρήνη Χαραλαμπίδου της οποίας τη δράση εξήρε και η οποία, όπως τόνισε ο κ. Tsereteli, από το διορισμό της τον περασμένο Ιούλιο, ως Ειδική Εκπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για ενίσχυση της συνεργασίας της ΚΣ ΟΑΣΕ τόσο με αρμόδιες δομές ΟΑΣΕ, όσο και με άλλους διεθνείς οργανισμούς, με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παρόμοια αναφορά για τη δράση της κ. Χαραλαμπίδου έκανε και η ειδική Εκπρόσωπος προεδρεύοντα ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Professor Πάολα Σεβερίνο. Συγκεκριμένα η κ. Σεβερίνο κατά την προσφώνηση της αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί ανάμεσα στην ίδια και την κ. Χαραλαμπίδου.

Αναφέρθηκε επίσης και στο Συνέδριο κατά της διαφθοράς που οργανώνεται στην Κύπρο τον Μάη του 2020 με πρωτοβουλία της Ειδικής Εκπροσώπου της Κ.Σ ΟΑΣΕ για την πάταξη της Διαφθοράς.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάη του 2020 σε συνεργασία με το Κυπριακό Κοινοβούλιο έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ειδικής Εκπροσώπου κατά της διαφθοράς της Κ.Σ ΟΑΣΕ, Ε. Χαραλαμπίδου για να έλθουν ως κύριοι ομιλητές οι Εκτελεστικοί Γραμματείς διεθνών οργανισμών με ειδικότητα στην πάταξη της διαφθοράς όπως OECD, GRECO, Moneyval, UNODC, OSCE.