Κέττηρος για Ακάμα: Χρειάζεται πολιτική βούληση την οποία δεν έχει η Κυβέρνηση

Χρειάζεται πολιτική βούληση, την οποία φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος αναφορικά με το θέμα του διαχειριστικού σχεδίου για τον ΑΚΑΜΑ, το οποίο συζητείται στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο κ. Κέττηρος επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί από θέση αρχής με το διαχειριστικό σχέδιο, γιατί καταπατά βασικές αρχές και νομοθεσίες και μας παίρνει χρόνια πίσω ως προς την ολοκληρωμένη διαχείριση του Ακάμα. Τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για συζήτηση του σχεδίου είναι η άρση των αυθαίρετων επεμβάσεων εντός ή πλησίον των περιοχών προστασίας. Ο κ. Κέττηρος ανέφερε δε ότι το ΑΚΕΛ ζητά από την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο και την υπουργική επιτροπή να πουν καθαρά τι προτίθενται να κάνουν στην περιοχή του Ακάμα.

Σημείωσε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες των περιβαλλοντικών κινημάτων και των ανθρώπων για την προστασία της περιοχής, ενώ το κόμμα του τάσσεται υπέρ της δημιουργίας εθνικού πάρκου το οποίο εάν αξιοποιηθεί σωστά και με κύρια συνιστώσα την ανάπτυξη των γύρω κοινοτήτων, θα επιφέρει μόνο θετικά για την περιοχή. Όπως είπε ο κ. Κέττηρος ο Ακάμας είναι περιουσία ανεκτίμητης αξίας για τον τόπο και τους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.