Κέττηρος: Η Βουλή παραπλανήθηκε για τη στελέχωση της ΜΕΘ νεογνών στο Μακάρειο

Δεν αρκούν οι παρεμβάσεις όταν δημιουργείται η κρίση τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΟΚΥΠΥ αλλά και για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Κέττηρος είπε ότι το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας για ίδρυση του ΟΚΥΠΥ δεν έχει ετοιμάσει χάρτη υλοποίησης των βασικών πολιτικών του.

Τόνισε επίσης ότι ο Υπουργός Υγείας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι η κυβέρνηση που συμμετέχει που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, προσθέτοντας ότι έχει ευθύνη για τον τρόπο που εφαρμόζει την πολιτική του σχετικά με την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Παράλληλα ο κ. Κέττηρος τόνισε ότι η Βουλή όχι μόνο δεν έχει ενημερωθεί αλλά έχει παραπλανηθεί για το θέμα στελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως είπε, σε προηγούμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνονταν προσλήψεις στην Μονάδα, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy