Κέττηρος: Όταν ζητούσαμε έρευνες για τ/κ περιουσίες και προσφυγικές πολυκατοικίες, μας κατηγορόυσαν για λαϊκισμό

Όταν αρχίσαμε να ζητούμε έρευνες και ενημέρωση για τις τ/κ περιουσίες και για τις επικίνδυνες προσφυγικές πολυκατοικίες, μας κατηγορούσαν για λαϊκισμό, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, Νίκος Κέττηρος. Τώρα, είπε, προκύπτει ότι 20 από τις 43 πολυκατοικίες πρέπει να εκκενωθούν άμεσα.

Σε σχέση με τη μη δημοσίευση των διαθέσιμων τ/κ υποστατικών, ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι πρόκειται για μια παράνομη πρακτική. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής προσφύγων, ο νέος ΥΠΕΣ, όταν ενημερώθηκε για την παραχώρηση γης, με παράκαμψη των νενομισμένων διαδικασιών, ζήτησε όπως δημοσιεύονται όλες οι περιπτώσεις των διαθέσιμων υποστατικών.

Στις 30 του Μάη, ο Υπουργός Εσωτερικών θα παραστεί στη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων ώστε να βρεθούν λύσεις για τις προσφυγικές πολυκατοικίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί τους.

Ρίτα Σούπερμαν: Στα 8 εκατομμύρια ανέρχονται τα ανείσπρακτα ενοίκια

Στα 8 εκατομμύρια ανέρχονται τα ανείσπρακτα ενοίκια, δήλωσε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν και έκανε λόγο για αδυναμία διαχείρισης των τ/κ περιουσιών.

Η νομοθεσία η ίδια δίνει τη δυνατότητα στον κηδεμόνα να παραχωρεί τέτοιες περιουσίες σε μη πρόσφυγες, πρόσθεσε η κ. Σούπερμαν, κάνοντας λόγο για ανάγκη εξυγίανσης ολόκληρης της δημόσιας υπηρεσίας.

Τ/κ Περιουσίες: Πλιάτσικο και “μαύρες” συναλλαγές – 9 από 538 δημοσιεύθηκαν μόνο για το 2021

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy