ΚΕΒΕ: Eνδεχόμενο τα επιτόκια να φτάσουν μέχρι και το 5% – Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Τα πράγματα δυσκολεύουν στην οικονομία και οι ερχόμενοι μήνες όπως και το 2023 θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα επιτόκια να φτάσουν μέχρι και το 5 %. Φαίνεται, πρόσθεσε, ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πιο επιθετική πολιτική με στόχο τον περιορισμό της αύξησης του πληθωρισμού. Αυτή την πολιτική, είπε, ακολουθεί έστω και καθυστερημένα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με στόχο να παγώσει η αγορά, να πέσει η ζήτηση για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Ο κύριος Τσιακκής ανέφερε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα επιφέρει και αύξηση στη δόση των δανείων με αποτέλεσμα να προκαλέσει πρόβλημα σε εκείνους που έχουν οικονομική δυσχέρεια. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ΜΕΔ σε περίπτωση που νοικοκυριά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της δόσης τους. Πιο δύσκολο θα είναι, είπε, για εκείνους που έκαναν ήδη αναδιάρθρωση των δανείων τους και οι οποίοι θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους.

Ο κύριος Τσιακκής τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς το κόστος της ενέργειας αυξάνεται ενώ ενδεχομένως να αντιμετωπιστεί και έλλειψη της ενέργειας στην Ευρώπη.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy