ΚΕΒΕ για χαλούμι: Καταστροφικές οι συνέπειες σε περίπτωση απόσυρσης προϊόντων

Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες στην περίπτωση που αποφασιστεί απόσυρση των προϊόντων με την επονομασία χαλούμι, που δεν πληρούν τα κριτήρια ΠΟΠ, από την αγορά της Κύπρου και ιδιαίτερα από την αγορά του εξωτερικού, εκτιμά ο Διευθυντής βιομηχανικής ανάπτυξης του ΚΕΒΕ Ανδρέας Ανδρέου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εξήγησε ότι στις αγορές του εξωτερικού το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες ποσότητες χαλουμιού με τη σήμανση μεγάλων εμπορικών εταιρειών.

Η όποια αλλαγή, ανέφερε, θα πλήξει την αξιοπιστία του κλάδου στο εξωτερικό καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βάλεις ένα νέο προϊόν που θα είναι άγνωστο στα ράφια των υπεραγορών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη από την πρώτη Οκτωβρίου 2021 για το χαλούμι ΠΟΠ και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Ωστόσο, είπε, θα πρέπει ταυτόχρονα να εξευρεθούν τα σημεία στα οποία να γίνουν διαφοροποιήσεις για να μη φτάσει να χάνει η χώρα μας 260 εκατομμύρια το χρόνο.

Επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την ποσόστωση του χαλουμιού αλλά και πολλές πρόνοιες του φακέλου οι οποίες, είπε, είναι ανεφάρμοστες.

Γι’ αυτό πρόσθεσε, πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση για να εξευρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Ανέφερε επίσης ότι όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί της έγκρισης του φακέλου για το χαλούμι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.