Έλεγχοι πραγματοποιούνται και από την ελληνική πλευρά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά, στους Έλληνες που διασχίζουν τα σύνορα με Ι.Χ. και λεωφορεία για να μεταβούν στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Βεβαίως, οι έλεγχοι που γίνονται από την πλευρά των ελληνικών συνόρων είναι σε γενικές γραμμές οι συνηθισμένοι, δηλαδή για τον αν μεταφέρει κανείς κάτι παράνομο και απλά γίνονται συστάσεις προς τους Έλληνες υπηκόους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην μεταφέρουν σημαίες, σύμβολα ή πανό που μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά στην Αλβανία αυτά θα κατασχεθούν και θα υποστούν ταλαιπωρία.

 

Κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αλβανίας

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από την Αλβανική Αστυνομία ότι από την δική της πλευρά των συνόρων προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων γιατί έφεραν στις μπλούζες τους σύμβολα που κρίθηκαν ότι υποκινούν το μίσος και σκουφιά Full Face και έτσι δεν τους επετράπη η είσοδος από την Αλβανική Αστυνομία και θα επιστραφούν πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, στο σημείο βρίσκεται ο έλληνας γενικός πρόξενος, προκειμένου να παράσχει όσες πληροφορίες χρειάζονται οι ταξιδιώτες.

Την ίδια ώρα, το αλβανικό faxweb, κάνει λόγο για δύο συλλήψεις Ελλήνων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν full face και μπλούζες με παραστρατιωτικά λογότυπα και αναφέρει επίσης πως από τις αρχές της Αλβανίας απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα από το φυλάκιο της Κακαβιάς σε 13 άτομα που κρίθηκαν ύποπτα για υποκίνηση μίσους.