Κίεβο: Ζητά από ΗΠΑ και ΕΕ να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ρωσικών τραπεζών

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας, Κιρίλο Σεβτσένκο ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των ρωσικών τραπεζών που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους και να αναστείλουν την πρόσβασή τους στις αγορές τους και τις τράπεζες.

«Σας προτρέπουμε να λάβετε αποφάσεις που θα βοηθήσουν στη διεθνή καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», είπε ο Σεβτσένκο σε ανακοίνωσή του.

Σε ξεχωριστή επιστολή και ανάρτηση του στο Facebook, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Σέργκι Μαρσένκο προέτρεψε τις μεγάλες δυτικές τράπεζες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως η Morgan Stanley, η BlackRock, η HSBC, η Deutsche Bank, η JPMorgan και άλλες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

«Η μάχη για τη δημοκρατία και την ελευθερία δίνεται τώρα. Αυτές είναι οι ίδιες αξίες, οι οποίες στηρίζουν τις δεσμεύσεις σας να τηρείτε τα πρότυπα καλής Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης», ανέφερε ο Μαρσένκο στη σημερινή του επιστολή.

«Σας απευθύνω έκκληση, εξ ονόματος κάθε Ουκρανού, ζητώντας να απομονώσετε τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας από τις δραστηριότητές σας και να εγκαταλείψετε αυτές τις αγορές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.