Κύμα φυγής γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία ενώ η κυβέρνηση παλινδρομεί για το ΓΕΣΥ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το κύμα φυγής γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζεται. Ακόμα τρεις γιατροί εγκατέλειψαν και ο συνολικός αριθμός αυτών που έχουν εγκαταλείψει τα δημόσια νοσοκομεία έχει ανέλθει σε πολλές δεκάδες. Αυτό το γεγονός επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη κακή κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταλαιπωρία των ασθενών, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αντί έμπρακτα να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, συνεχίζει να στέλλει ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, που όπως καταγγέλλουν ακόμα και γιατροί που εργάζονται σ’ αυτόν, παρέχουν αμφίβολης ποιότητας φροντίδα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να παλινδρομεί στο θέμα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Θέματα τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων και τα οποία μέχρι τώρα θεωρούνταν κλειστά, επανανοίγουν εξαιτίας της αντιπαλότητας που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και καταστροφική για το σύστημα της δημόσιας υγείας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση είναι βαρύτατες. Οι πολίτες θέλουν έργα και όχι μόνο εξαγγελίες που με κάθε ευκαιρία μοιράζουν οι κυβερνώντες και που τελικά αποδεικνύονται χωρίς αντίκρισμα.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.