Κίνα: Βουτιά στις εισαγωγές και εξαγωγές το Νοέμβριο

Βουτιά σημείωσαν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας το Νοέμβριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2020, όπως κατέδειξαν επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί κατά της Covid – 19 έπληξαν ιδιαίτερα σκληρά την κινέζικη οικονομία.

Η τελευταία μεγάλη οικονομία που εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με μια πολιτική μηδενικής ανοχής κατά του κορωνοϊου, έκτακτα λοκντάουν, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μαζικά τεστ για την Covid-19, έχουν καταπνίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα, διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και μείωσαν την κατανάλωση.

Οι εισαγωγές το Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 10,6%, σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,7% την ίδια περίοδο – η πιο σημαντική μείωση από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η χώρα βυθίστηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

«Η αποδυνάμωση της εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης και οι διαταραχές της Covid οδηγούν σε μια τέλεια αλλά αναμενόμενη καταιγίδα στις εξαγωγές και στις εισαγωγές της Κίνας», δήλωσε στο Bloomberg News ο Bruce Pang, επικεφαλής οικονομολόγος στην εταιρεία Jones Lang LaSalle.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.