Κινδυνεύει με απόλυση ο καλλιτέχνης Γιώργος Γαβριήλ για τους πίνακες που ενόχλησαν το Υπ. Παιδείας

Έλα στο Google News

Στις 6 Οκτωβρίου ο καθηγητής τέχνης Γιώργος Γαβριήλ έχει κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, λόγω των πινάκων που ζωγράφιζε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», οι κατηγορίες που «χρεώνει» η Επιτροπή στον κ. Γαβριήλ είναι πέντε και σχετίζονται σύμφωνα με την υπηρεσία με το γεγονός ότι ενήργησε ή συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε παρέλειψε να ασκήσει τα θεμελιώδη καθήκοντά του. Το γεγονός δηλαδή ότι δημοσίευσε τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στον ημερήσιο τύπο, πίνακες και έργα που, όπως αναφέρεται, προσβάλουν με το περιεχόμενό τους πολιτειακούς και θρησκευτικούς θεσμούς. Παράλληλα, οι άλλες κατηγορίες βασίζονται στο γεγονός ότι δε συμμορφώθηκε από τις οδηγίες της αρμόδιας αρχής.

Ο κ. Γαβριήλ καλείται δε να βρει μάρτυρες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του ενώ σημειώνεται ότι αν δεν εμφανιστεί, η επιτροπή είτε μπορεί να απαιτήσει την προσωπική του προσαγωγή, είτε να προχωρήσει στην ακρόαση της υπόθεσης χωρίς την παρουσία του. Η επιστολή έρχεται έπειτα από πειθαρχική έρευνα που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι εάν καταδικαστεί μπορεί να σημαίνει μέχρι και παύση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.