Κίνδυνος: Καταρρέουν γκρεμοί σε πολυσύχναστη παραλία στην Ορμήδεια

Άκρως επικίνδυνη κατάσταση έχει δημιουργηθεί σε πολυσύχναστη παραλία στην Ορμήδεια όπου το τελευταίο διάστημα καταρρέουν σταδιακά οι γκρεμοί.

Πρόκειται για τη γνωστή παραλία “Πέτρινο”, όπου τις τελευταίες μέρες, μεγάλο τμήμα του γκρεμού κατέρρευσε από φυσική φθορά πλακώνοντας σχεδόν τη μισή παραλία. Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, μεγάλο κομμάτι της βραχώδους επιφάνειας αποκολλήθηκε και κατέληξε στα βότσαλα στον μικρό κολπίσκο και είναι από καθαρή τύχη που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού η εν λόγω παραλία μέχρι πριν μερικές μέρες δεχόταν κολυμβητές.


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς στο μέρος επίσης σταθμεύουν αυτοκίνητα από τους επισκέπτες ακριβώς στο χώρο που έχει υποστεί τη διάβρωση και η εικόνα δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσει και άλλο τμήμα του γκρεμού, ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων. Επίσης, είναι η δεύτερη φορά που υποχωρεί κομμάτι του γκρεμού τους τελευταίους μήνες, γεγονός που θα πρέπει να σημάνει συναγερμό.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε όρια βρετανικών βάσεων οι οποίες, μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας και τον Κλάδο Θαλάσσιων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων, καλούνται να δράσουν άμεσα προτού προκληθεί σοβαρό ατύχημα αφού, όπως προαναφέραμε, ο όρμος “Πέτρινο” είναι πολυσύχναστη τοποθεσία.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.