Κίνδυνος «μαύρου» για 7 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα κατεχόμενα

Η Yeni Bakış (28.12.22), σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Οι ιδιωτικές τηλεοράσεις θα σιωπήσουν!» αναφέρεται σε απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την οποία από τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου, θα σταματήσουν οι μεταδόσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών μέσω του τουρκικού δορυφόρου Türksat.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 7 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στα κατεχόμενα καλούνται είτε να πληρώσουν μέσα σε λίγες μέρες μεγάλο χρηματικό ποσό στον τουρκικό δορυφόρο Türksat ανανεώνοντας την συμφωνία που έχουν, είτε να σταματήσουν την μετάδοση τους μέσω του Türksat.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η τουρκοκυπριακή «ένωση δημοσιογράφων» αναφέρει ότι «οι ιδιωτικές τουρκοκυπριακές τηλεοπτικές εκπομπές, που αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της δημοκρατίας, αντιμετωπίζουν σοβαρή απειλή» και καλεί την «κυβέρνηση» να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραμονή των τουρκοκυπριακών καναλιών στον τουρκικό δορυφόρο «Türksat».

Η τουρκοκυπριακή «ένωση δημοσιογράφων» υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», σημειώνοντας ότι εκτός από τον Türksat, οι 7 ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν στα κατεχόμενα δεν έχουν κανένα άλλο εναλλακτικό μέσο από το οποίο μπορούν να εκπέμπουν.

Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται επίσης ότι οι ιδιωτικοί σταθμοί αδυνατούν μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη «χώρα» να καλύψουν το ποσό που απαιτείται να καταβληθεί στον Türksat, προειδοποιούν ότι αποτελούν συνεχώς θύματα του άδικου ανταγωνισμού με τους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και καλούν τις «κυβερνήσεις» σε Τουρκία και «ΤΔΒΚ» να επιλύσουν το πρόβλημα τους.

«Οι οθόνες των τηλεοράσεων έχουν μαυρίσει και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας», αναφέρει η ανακοίνωση, απαιτώντας τη συνέχιση της μετάδοσης των εκπομπών τους στον δορυφόρο Türksat μέχρι να βρεθεί εναλλακτική πλατφόρμα.

Η Vatan (28.12.22) αναφέρεται στο ίδιο θέμα και γράφει ότι η τουρκοκυπριακή «ένωση δημοσιογράφων», μέσω της ανακοίνωσής της, καλεί τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ουνάλ Ουστέλ και την «κυβέρνηση», να επιληφθούν του θέματος για να αποφευχθεί ένα νέο πλήγμα στην ελευθεροτυπία στην «ΤΔΒΚ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.