Κινήσεις για χειρισμό συμπεριφορών καθηγητών που μπορούν να βλάψουν μαθητές

Επικοινωνία ΥΠΠΑΝ - Νομικής Υπηρεσίας για κάλυψη κενών στο θεσμικό πλαίσιο

Προς κάλυψη των κενών που εντοπίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που αφορά το χειρισμό συμπεριφορών που επιδεικνύουν εκπαιδευτικοί, οι οποίες μπορούν να παραβλάψουν παιδιά, θα κινηθεί το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη ζητηθεί η αρωγή της Νομικής Υπηρεσίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες το πρωί με τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη έγινε μια πρώτη συνεννόηση και μετά από καταγραφή που θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας των ισχυουσών διαδικασιών, θα ζητηθεί η βοήθεια και συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση ευαίσθητων ζητημάτων που άπτονται συμπεριφοράς εκπαιδευτικών, η οποία μπορεί να παραβλάψει τα παιδιά.

Εκφράζοντας θλίψη, αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι εντός των ημερών το Υπουργείο θα κοινοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται και τις δυνατότητες που έχουν τόσο τα παιδιά στα σχολεία όσο και οι γονείς τους να αναφέρουν περιστατικά, τα οποία θα πρέπει να τυγχάνουν χειρισμού -και πάντα τυγχάνουν χειρισμού- με συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ισχύει στο Υπουργείο. «Θα γνωστοποιήσουμε αυτές τις διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κάποια κενά, τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο θεσμικό πλαίσιο ως προς το τι θα πρέπει να γίνεται με κάποιους εκπαιδευτικούς για τους οποίους εγείρονται ζητήματα. Οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψουμε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που μπορούν να παραβλάψουν τα παιδιά», σημείωσε ο υπουργός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.